Dagelijks leven Lifestyle

10 herkenbare dingen als je niet met geld kunt omgaan

mei 8, 2016

Hee lieverds! 

Ik zat vandaag nogal in een no inspiration-dipje, maar ik wilde wel heel graag wat posten op mijn blog. Na lang brainstormen had ik een idee. Geld. Ik kan er totaal n i e t mee omgaan. Ik krijg mijn salaris en studiefinanciering altijd op de 24e, mits het in het weekend valt natuurlijk. Maar goed, 24 april was twee weken geleden? Ik ben nu al best wel blut eigenlijk en dat terwijl het nog wel even duurt voordat het 24 mei is! 

Er zijn dus mensen die aan het einde van de maand nog geld over hebben, hoe dan? Serieus, tell me! Ik kan dit dus echt níét gewoon. Herken jij je nou totaal in wat ik net beschreven heb? Lees dan snel verder!

 1. Op de dag dat je salaris krijgt, geef je al meteen de helft uit. Hiernaast ben je ook nog eens een kwart van je geld kwijt dat je nog moest terugbetalen aan je vriendinnen en/of je moeder.
 2. Na ongeveer één tot anderhalve week later ben je alweer bijna blut. Oeps!
 3. Op de dag dat je salaris komt, kijk je continu op je bankieren-app of je geld al binnen is.
 4. Wanneer je dan bijna blut bent, kijk je meteen hoelang het nog duurt voordat het weer salarisdag is.
 5. Continu ben je aan het uitrekenen hoeveel geld je nog kunt uitgeven.
 6. Aan het begin van de maand neem je jezelf voor om deze keer écht geld op je spaarrekening over te zetten. Alleen gebeurt dit maar steeds niet.
 7. Je bent jaloers op vriendinnen die hun geldzaken wel altijd op orde hebben.
 8. Je wordt he-le-maal gek als je erachter komt dat je geld wat later komt, dan normaal.
 9. Je baalt ontzettend als het weer eens heel hard regent en jij weer naar een winkel op zoek moet om de goedkoopste paraplu ever te kopen.
 10. Je schiet helemaal in de paniek wanneer je aan het einde van de maand erachter komt  dat je nog een cadeautje moest kopen voor een vriendin.

Stonden er herkenbare dingen tussen of weet jij er nog één? Let me know!

Ben jij nou heel goed in het omgaan met geld? Laat gerust een tip achter in de comments, haha!

Vergeet mij niet te volgen op Bloglovin!

Forever and always, Benthe

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lisa mei 8, 2016 at 6:30 pm

  Ik dwing mezelf altijd om een kwart van m’n salaris op m’n spaarrekening te zetten… Maar soms moet ik dan weer geld van m’n spaarrekening halen om grotere inkopen (mobiel, concerttickets) in te kopen. Maar hey, in ieder geval geef ik zo geen geld uit aan impulsdingetjes.. I think. Sort of.

  • Reply Benthe de Bont mei 8, 2016 at 6:38 pm

   Ik heb nu al een tijdje een spaarrekening, maar ik heb er letterlijk nog niks op overgemaakt 😅

 • Reply Jolieke Wolbers mei 12, 2016 at 3:43 pm

  Nu zie ik je site voor het eerst op mijn laptop ipv m’n mobiel. Ik ben helemaal in de wolken, wat prachtig, omg! Van mezelf ben ik een erg zuinig persoon, dus ik heb bijna geen last van de punten. Met nummer 3 ben ik het wel eens. Mijn salaris kan tussen de 9e en 15e elke maand komen, dus ik heb de afgelopen dagen wel een paar keer mijn bankieren app geopend. Het is er nog steeds niet. Even geduld hebben dus.

 • Leave a Reply